Kimbino
Kimbino

Ako sa chrániť pred coronavírusom pri nakupovaní?

9. marca 2020

corona virus

Stiahnuť teraz

Jednou z najprezeranejších tém, ktorá dnes vládne svetu, je nový koronavírus. Ten sa označuje skratkou SARS-CoV-2 a má za následok chorobu COVID 19. Ľudia po celom svete panikária a boja sa o svoje zdravie. Výsledkom sú tak vypredané obchody s potravinami a lekárne. Rúška s dezinfekčnými gélmi sú už dlhší čas nedostatkovým tovarom. 

Celú situáciu s vírusom rozhodne netreba podceňovať. Svoje zdravie si treba chrániť. Na druhej strane, panika vyvolaná okolo neho je ešte nebezpečnejšia. Dezinformácie a hoaxy šíriace sa po sociálnych sieťach vedú ľudí k mylným predstavám. Čo vlastne SARS-CoV-2 je a ktorí ľudia by si mali dávať špeciálne pozor? 

Koronavírus SARS-CoV-2 má zoonotický pôvod, čo znamená, že pochádza zo zvierat. Zatiaľ nie je úplne presné o aké zvieratá by mohlo ísť. Pôvod infekcie je však pravdepodobne spojený s netopiermi. 

Prvýkrát sa objavil na konci roka 2019 v meste Wu-chan v provincii Chu-pej. Odvtedy sa šíri ďalej do sveta prostredníctvom kvapôčkového spôsobu. Znamená to, že sa z človeka na človeka šíri pomocou dýchania, kašľania alebo kýchania

Aj napriek pomerne jednoduchému šíreniu rozhodne netreba podliehať panike. Dôležité je myslieť na správnu hygienu. Pravidelne si umývajte ruky a to nielen dezinfekčným gélom. Taktiež zbytočne necestujte a neumytými rukami si nechytajte tvár. 

S vírusom dnes môže prísť človek do kontaktu takmer všade. Či už je to obchod, pošta alebo práca. Preto ani v takýchto prípadoch nezabúdajte na pravidelnú hygienu. 

V rámci vekovej kategórie by si mali dávať pozor ľudia nad 65 rokov. Tí sú ohrození najviac. Najmenej ohrozené sú deti. 

Vďaka správnym informáciám môžete chrániť seba aj svojich blízkych. Kimbino vám prináša dôležité informácie ako sa chrániť pri nakupovaní pred koronavírusom na jednom mieste.

Vyhľadávanie

Zaregistruj sa a využívaj výhody naplno.