Kimbino
Kimbino

Využite voľný čas či karanténu zábavne – časť prvá

27. marca 2020

Ste chorí, v karanténe alebo nemôžete ísť von kvôli zlému počasiu? Tak či onak, v každom prípade máte veľa času. Čo s ním? Kým pre niektorých je tento čas ako stvorený na oddych, iní potrebujú určitú zábavu. Dnes pre vás máme prvú časť z trojice článkov, v ktorých vám poradíme, ako ho efektívne využiť.

Pozrite si nové filmy

Len v Amerike vyšlo počas minulého roka 786 filmov. Keď k nim prirátate tvorbu z iných krajín, vyjde vám naozaj vysoké číslo. To znamená, že na výber máte z viac ako tisícky rôznych nových snímok. 

Ak nemáte žiaden filmový zoznam, máme pre vás zopár tipov. Medzi tie najúspešnejšie a najlepšie filmy za minulý rok sa radia: 

  • Once Upon a Time in Hollywood 
  • Little Women
  • Ad Astra
  • Joker
  • Rocketman
  • Doctor Sleep

Videli ste už všetky? Tak v tom prípade stavte na starú dobrú klasiku. Filmy ako Forrest Gump či Good Will Hunting neomrzia nikdy. 

Prečítajte si knihu

Plánujete si už dlhší čas prečítať nejakú knihu, no stále ste sa k nej nedostali? Počas týchto voľných dní na ňu máte čas. Na výber máte širokú ponuku kníh. Staviť môžete na klasiku ako napríklad: 

  • Pýcha a predsudok, Jane Austen
  • 1984, George Orwell,
  • Malé ženy, Louisa May Alcott

Ak však chcete niečo nové, vyberajte si zo stovky bestsellerov a nových kníh. Medzi veľmi obľúbené patrí kniha Homo Deus od Yuval Noah Harari či Trhlina od slovenského spisovateľa Jozefa Kariku.

Vyskúšajte online kurzy

Svoj voľný čas sa dá využiť aj veľmi efektívne. Za vyskúšanie rozhodne stoja rôzne online kurzy. Niektoré sú spoplatnené, iné sú dokonca k dispozícii aj zdarma. Zlepšite sa vo svojej práci alebo v nejakom hobby. Dnes sa kurzy zameriavajú na úplne všetko od kreslenia cez písanie až k vareniu. 

Zahrajte si hry

Hry sú dobré ako pre deti, tak aj pre dospelých. Keď ste doma sami, stavte na online hry. Tie si zahrajte napríklad na Messengeri alebo Xboxe či Playstatione. Ak ste však doma s rodinou alebo priateľmi, vyskúšajte klasické hry. Vhodné sú karty, stolné hry alebo puzzle. Uvidíte, že sa pri nich zabavíte. 

Počas karantény

Ste doma z dôvodu karantény? Tým, že budete správne ochraňovať seba, ochránite aj ostatných. Nechoďte zbytočne von, keď nemusíte. Ak už von idete, vezmite si rúško. Dbajte na zvýšenú hygienu a myslite na dostatočný príjem vitamínov. 

Vyhľadávanie

Zaregistruj sa a využívaj výhody naplno.