Kimbino
Kimbino

Využite voľný čas či karanténu kreatívne – časť druhá

3. apríla 2020

V predchádzajúcom článku sme sa zamerali najmä na zábavné využitie voľného času. Veľké množstvo času však poskytuje aj iné možnosti. Dajte priestor svojej kreativite a doma si napríklad niečo vytvorte. Fantázii sa medze nekladú. 

Vdýchnite život starým veciam

Snáď v každej domácnosti sa dajú nájsť roztrhnuté ponožky či zničené hračky. Aj vy si hovoríte, že keď bude čas, vyskúšate ich “opraviť”? Ten čas práve teraz prišiel. Vezmite ihlu, niť a ponožky zašite. 

Pri hračkách máte viac možností. Okrem toho, že ich zašijete, im môžete ušiť napríklad nové oblečenie. Namiesto šitia môžete vyskúšať aj pletenie alebo háčkovanie. 

Ušite si rúško

Nie každý má doma zásoby rúšok a počas karantény sú nedostatkovým tovarom. Práve preto urobíte dobre, ak si jedno či dve ušijete. Je to jednoduchšie, ako sa zdá a dokážete to aj ručne, bez stroja. 

Rúška majú omnoho širšie využitie ako len ochrana pred vírusmi. Využijete ich aj v budúcnosti, napríklad keď budete chorí vy. Vďaka tejto pomôcke ochránite ostatných pred nakazením. 

Niečo si vytvorte

Internet a sociálne siete sú plné tzv. DIY, z anglického Do It Yourself. V preklade to znamená, že si doma urobíte niečo sami. Môže ísť o zaujímavé dekorácie do domu, obrazy, plagáty, sviečky a množstvo iného. Na väčšinu budete potrebovať úplne bežné ingrediencie, ktoré nájdete aj doma. 

Ak sa na vytváranie niečoho pozriete z inej perspektívy, objavujú sa ďalšie nápady. Vytvorte si účet na sociálnej sieti ako napríklad Youtube či Instagram. Robte zaujímavú tvorbu a nájdite si fanúšikov. 

Vytrieďte si šatník

Upratovanie a triedenie vecí je pre mnohých veľkým strašiakom. Snažte sa celý proces spríjemniť dobrou hudbou. Myslite aj na to, že si šatník alebo skrine konečne vytriedite. Zbavíte sa starého oblečenia alebo doplnkov. Vytvoríte tak priestor pre ďalšie veci. 

Taktiež nezabúdajte na jedno pravidlo. Ak ste nejakú vec nenosili už viac ako rok, je dobré posunúť ju preč. S veľkou pravdepodobnosťou ju už ani nikdy nosiť nebudete

Pre milovníkov umenia

Máte radi umenie? Mnohé galérie sa spojili so spoločnosťou Google a poskytujú funkciu s názvom Arts & Culture. Jej hlavnou úlohou je možnosť prechádzať sa po galériách a múzeách z pohodlia domova. Ak sa teda nudíte a máte chuť na trochu umenia, táto funkcia je pre vás ako stvorená.

Trávenie voľného času doma tak nemusí byť len nudou. Môže to byť pokojne čas, kedy sa naučíte či vytvoríte nové veci. Alebo sa dostanete k tomu, čo ste už dávno odkladali. 

Vyhľadávanie

Zaregistruj sa a využívaj výhody naplno.